ABOUT US

LUNA ROSA THEATRE COMPANY

Η Luna Rosa Theatre Company ιδρύθηκε από τις Άνθη Κέττηρου και Λένα Κάσιου. Η ομάδα αυτή έχει τη βάση της στην Κύπρο και δραστηριοποιείται στον τομέα του θεάτρου, πλαισιώνοντας το με ποικίλες μορφές τέχνης. Δημιουργεί θεατρικές εμπειρίες που αφορούν κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα, με έμπνευση τις ανθρώπινες σχέσεις και αλληλεπιδράσεις, τη διαφορετικότητα, το περιβάλλον και την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου. Τα έργα τους ξεχωρίζουν για την εμπειρία που προσφέρουν στο κοινό, η οποία είναι βιωματική (immersive), αλλά και για τον τρόπο που είναι φτιαγμένα. Τις ενδιαφέρει κυρίως το devised (θέατρο επινόησης) και immersive είδος θεάτρου. Το κάθε έργο προσεγγίζεται με ρεαλισμό, υπευθυνότητα και σεβασμό προς το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στόχος τους είναι να δημιουργούν παραστάσεις στα μέτρα της κάθε ηλικιακής ομάδας, ώστε η θεατρική εμπειρία να γίνεται μοναδική, αξέχαστη και συνάμα συναρπαστική, ώστε η αγάπη του κοινού για το θέατρο να μεγαλώνει.

Λένα Κάσιου

Σπούδασε μουσική στο Royal Holloway University of London (Bachelor’s Degree in Music) και συνέχισε τις σπουδές της στο Λος Άντζελες όπου φοίτησε και ολοκλήρωσε το εντατικό πρόγραμμα της δραματικής σχολής American Academy of Dramatic Arts, στο Hollywood. Εκεί κέρδισε υποτροφία για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Lee Strasberg Institute, όπου και δούλεψε με την Άννα Στράσμπεργκ. Ακολούθως, απέκτησε Master’s Degree in Advanced Theatre Practice από το Central School of Speech and Drama, University of London. Εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις σε Λος Άντζελες, Λονδίνο και Κύπρο, ως ηθοποιός, μουσικός και δημιουργός. Μερικές από αυτές είναι το Who Stole Mee? (σκην. Α. Κάσιου,Collision), Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας (σκην. Α. Κάσιου, Open Arts), Ο Βυσσινόκηπος (σκην. Α. Κάσιου, Open Arts). Στην Κύπρο είναι μέλος της θεατρικής ομάδας Open Arts και υπεύθυνη των εργαστηρίων δημιουργικής ανάπτυξης για παιδιά, Open Minds Workshops. Από το 2015, συνεργάζεται με την Άνθη Κέττηρου ως συνδημιουργός, περφόρμερ, μουσικός/συνθέτης σε παραστάσεις δικής τους πρωτοβουλίας όπως To Ροζ Φεγγάρι και η Πορτοκαλιά Γη, ένα οικογενειακό immersive έργο, το Trust Your Lying Eyes, μια χοροθεατρική περφόρμανς για το φεστιβάλ χορού DanceWaves. Επίσης, μαζί με την Άνθη, δημιούργησαν το πρώτο βρεφικό θέατρο στην Κύπρο, αποκλειστικά για ηλικίες 0-18 μηνών, με την αυθεντική παράσταση Μπλουμ! Baby Theatre και πρόσφατα την επίσης βρεφική παράσταση #πάνταbaby❤️❤️❤️.

Μαζί ίδρυσαν τη Luna Rosa Theatre Company, με στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας τους σε διαδραστικές, immersive, devised, χοροθεατρικές εμπειρίες για βρέφη, για όλη την οικογένεια και για μεγάλους θεατές.

Άνθη Κέττηρου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στη ρυθμική γυμναστική. Υπήρξε πρωταθλήτρια Κύπρου για σειρά ετών και ως μέλος της εθνικής ομάδας κατέχει χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1996 και αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 1998. Η ρυθμική γυμναστική ήταν και η αφετηρία της ενασχόλησης της με τον χορό, αφού το μπαλέτο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής προπόνησης.

Σπούδασε χορό στο Fontys Dance Academy της Ολλανδίας και ειδικεύτηκε στο χοροθέατρο και τον σύγχρονο χορό. Η έμπνευση της πηγάζει κυρίως από την καθημερινότητα και τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις αλλά και από το ενδιαφέρον της για πειραματική κίνηση. Προσεγγίζει το χορό ως μορφή ολιστικής τέχνης και αυτό την οδηγεί σε συνεργασία με καλλιτέχνες από διάφορους τομείς, αλλά και στην δημιουργία devised, multidisciplinary έργων.